Platvorm GEEN windturbines in Woudhuis

MILIEU

 

Apeldoorn energie neutraal? Wensdromen?  

 

Ja, op deze wijze gaat dat NIET lukken.

 

 
Maar we kunnen het natuurlijk wel proberen te benaderen, er zijn legio andere, vooral betere mogelijkheden, die minder milieubelastend en meer rendabel zijn.
De gemeente kan hierbij gebruik maken van de expertise die in het Platvorm aanwezig is.

 

Pak die kansen!

 

 
Wat gaat dit geplande bizarre project de inwoners opleveren?  Nou helemaal niets, in tegendeel

 

 Milieu, Veel mensen hebben er de mond vol van, maar hoeveel zijn we er echt bij betrokken?

 

Als je zo bevoorrecht bent dat je in het groene hart van Nederland woont, ben je zeer blij, maar wil je dat ook zo houden. Niet voor jou alleen, maar voor iedere Nederlander, zeker voor iedere Gelderlander en Apeldoorner.

 

Je kan het dan toch niet maken om dit weelderige stukje groene hart te verpesten door er een vijftal gigantische metalen kolossen van 150 meter hoog Euromasten te planten. Dit zonder enig maatschappelijk gewin.

 

Ja, 2 er van nog midden in de groene strook ook. Hoewel dit stellig wordt ontkent door de gemeente.
Zij draaien zich dan in bochten om te stellen dat het geen officieel gecertificeerd groengebied is en meer van dat soort onzin.
Het is een groenstrook met een klein bos en het is GROEN!

 

Maar al zouden die andere 3 kolossen dan op het industrieterrein staan, 150 meter is wel 150 meter. Te zien vanaf Arnhem en Ede, kortom een schande voor de Veluwe.

Ons groen is van grote waarde, niet voor niets komen ieder jaar tienduizenden toeristen naar Apeldoorn.
 

Met een wanstaltig project als dit wordt het milieu ernstig geschaad en daar staat niets tegenover, behoudens een jaarlijkse
schadepost van miljoenen voor de inwoners van Apeldoorn.
Een besparing van CO2 uitstoot mag al helemaal niet meegerekend worden, daar de CO2 uitstoot die plaatsvindt om het hele project te fabriceren en te realiseren zal de eerste vijf tot tien jaar zeker niet worden gecompenseerd.